Ne-am intors de pe Krimml si din zona Mittersill unde am avut citeva zile de vis pe apele gestionate de cei de la Braurup – (daca cei de la Romsilva ar avea macar un neuron in cap, ar putea sa vada ce se poate face cind ai ape in gestiune pe termen indelungat (dar asta este o alta discutie)).
O zona de vis: ape limpezi si frumoase, in zone deschise si usor de abordat, peshte nu gluma, fintinel, curcubeu, indigen si lipan mai mult decit poti sa-ti imaginezi, pescari civilizati, capturi greu de numarat – ce mai tura vura, daca vreti sa simtiti ce inseamna un pescuit de vis, asta este sigur un loc care merita incercat.
Am petrecut citeva zile in zona Mittersill, la Braurup, un hotel, berarie, magazin de pescuit si cel mai important lucru, ei sint proprietarii unei zone vaste de ape de munte pe care le gestioneaza de pe vremea lui Imparatului Franz Josef (32 de afluenti a Salzach-ului, o portiune de 50 km din el si 17 lacuri alpine).
Asadar noi nu puteam sa ne orientam decit pentru citeva locatii de pescuit, am ales: Krimml deasupra cascadei, Holersbach deasupra lacului, Amerbach, Elisabetsee si Hintersee. Ape frumoase, pline de peste, la altitudini de 800 – 1600 m.
Locurile sint de o frumusete rara.
O adevarata vacanta, pe Krimml dupa prima zi, am fost asa de incintati incit am mai petrecut 2 zile de pescuit acolo. Capturile au fost majoritar de pastrav indigen, si numeroase, (12 pe o zi era slab, cam 25, 30, 40 de bucati era normal acolo) dar asta e cel mai putin important, frumusetea pescuitului, atacurile la uscata, berea de casa, wurst-i, si snitzell, asta intregeste schema unor zile placute.
Musca cea mai folosita a fost Adams in varinta parasuta pe cirlig de 14.