O scurta istorie a muscaritului in Timisoara
Este o istorie recenta si este legata de un grup de artisti, pasionati pescari, care impreuna au reusit sa invete si sa creasca o intreaga generatie de muscari.
De la profesorul Neumann – (primul muscar cunoscut in Timisoara prin anii ’60, profesor de pian la Scoala Populara de Arta) au invatat sa muscareasca pictorii Leon Vreme, Jenica Mihaescu, Ion Sulea Gorj, Romul Nutiu, chimistul Remus Nutiu, avind la inceput un echipament rudimentar ce se rezuma doar la un bat si fir indiferent de clasa. Prin adaptarea unor muste pentru ape de munte s-a inceput muscaritul in apele de ses din jurul Timisoarei ( riul Timis cu predilectie ).
Primul grup de muscari a functionat in cadrul Uniunii Artistilor Plastici din Timisoara. Acestui prim grup de prieteni, din care, majoritatea muscaresc si azi, li s-a alaturat mai apoi Sergiu Stirbu.
Generatia copiilor lor, din care facem si noi parte, au mostenit si continua aceasta pasiune intilnindu-ne des pe ape, nu numai pentru a pescui dar si de a petrece momente minunate in natura.
Clubul Muscaricilor este una din continuarile firesti a ceea ce s-a inceput acum multi ani in urma.
Dl. Puiu Lazaru ne va pune la dispozitie in curint o istorie detaliata a muscaritului din Timisoara.